Mesologie maakt veel gebruik van de kennis van ayurveda. Dat is ook niet zo vreemd, want deze kennis gaat al vele eeuwen terug. Er is door de jaren heen van alles aan toegevoegd vanuit alle windstreken. Hoewel de geneeswijze zijn origine in India heeft, zijn er ook Griekse, Egyptische, Romeinse, Russische, Chinese, Tibetaanse en Japanse invloeden aan toegevoegd. Daardoor is zo’n 5.000 jaar aan medische kennis in één geneeswijze gevangen. Vandaar dat deze nog altijd veel nut kan hebben.

Balans
Centraal bij ayurveda Roosendaal staat het vinden van balans in lichaam, geest en ziel. De geneeswijze is dan ook zeer geschikt als u met chronische klachten te maken heeft die weleens kunnen voortkomen uit een verstoorde balans. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vermoeidheid, stress, burn-out en depressies. Denk echter ook aan overgewicht. Daarnaast zijn er nog vele lichamelijke klachten die met behulp van de inzet van ayurveda voor u verholpen kunnen worden. Wanneer u in de praktijk komt dan zal aan de hand van een intakegesprek en onderzoek vastgesteld kunnen worden in welke mate u hier baat bij kunt hebben. Ayurveda als onderdeel van de behandeling is belangrijk.

Voeding en beweging
De balans in uw lichaam, ziel en geest kan door allerlei zaken in de moderne maatschappij verstoord worden. Zo kan het bijvoorbeeld een oorzaak hebben in de voeding die u tot u neemt. Het kan ook liggen aan de mate van lichaamsbeweging. Het inzetten van ayurveda Roosendaal helpt u dan ook om deze leefgewoontes te achterhalen en te verbeteren. De oude kennis is namelijk zeer geschikt om problemen uit de moderne tijd het hoofd te kunnen bieden. Zeker wanneer dit, zoals bij Mesologie Roosendaal, wordt gecombineerd met andere kennis uit verschillende geneeswijzen. Zo kunt u het best mogelijke resultaat verwachten en dat is natuurlijk genezing van uw chronische klachten.

Verschillende behandeling
Behalve van ayurveda kan Mesologie Roosendaal gebruik maken van verschillende andere behandelmethodes. Het is dan ook belangrijk dat u een intakegesprek aangaat zodat bepaald kan worden welke behandeling bij u het meeste effect zal sorteren. Dit hangt onder andere af van de soort klachten die u ondervindt. Wie prikkelbaar is, heeft immers een andere benadering nodig dan iemand die veel last van vermoeidheid heeft. Maak daarom direct een afspraak bij Mesologie Roosendaal zodat spoedig onderzocht kan worden waar u baat bij heeft.