Plantaardige middelen
Kruidengeneeskunde, ook wel fytotherapie genoemd, is het behandelen van gezondheidsklachten en ziekten met plantaardige middelen. Onze huidige farmacie kent haar oorsprong in de kruidengeneeskunde. Kruiden worden in talrijke culturen gebruikt. Bij Natuurgeneeskunde Roosendaal wordt vooral gebruik gemaakt van kruidenmiddelen uit de westerse natuurgeneeskunde en de traditionele geneeswijze uit India, de Ayurveda.

Ayurveda
De Ayurveda gaat ervan uit dat het lichaam de geest volgt en dat een lichamelijke ziekte haar oorzaak heeft in een onevenwichtigheid in de energieën van de geest. Deze energieën zijn vata, pitta en kapha. Onder andere ayurvedische kruiden worden gebruikt om deze energieën terug te brengen naar de energieverdeling zoals die bij de geboorte was, omdat deze toen per definitie optimaal in balans was.

Behandeling
Kruidengeneeskunde kan een belangrijk onderdeel zijn van een behandeling bij Natuurgeneeskunde Roosendaal. Of deze behandeling iets voor u is, kunt u laten onderzoeken tijdens een intakegesprek.

Is kruidengeneeskunde iets voor u? Tijdens een intakegesprek kan ik u meer vertellen.

  • Ik kreeg mijn diabetes type 2 niet omgekeerd ondanks de aanpassing van mijn leefstijl. Toen ben ik naar extra ondersteuning gaan zoeken.  Dankzij Natuurgeneeskunde Roosendaal zijn mijn bloedglucosewaarden helemaal goed en hoef ik geen diabetesmedicatie meer te gebruiken.

    Hans