Wat doe ik als mesoloog?
Als mesoloog combineer ik verschillende alternatieve geneeswijzen met de reguliere geneeskunde. De mesoloog ziet zichzelf als ‘middelaar’ tussen reguliere en alternatieve geneeskunst. De naam mesoloog is afgeleid van het mesoderm (bindweefsel), maar het woord meso betekent ook midden (tussen alternatieve en reguliere geneeskunst). 

Het lichaam doormeten
Een mesoloog kan de toestand van verschillende organen in het lichaam en van het bindweefsel meten. Dit gebeurt met een meetpen via acupunctuurpunten op de handen en voeten. Hierbij ervaart u geen pijn of prikkels.

Bij Natuurgeneeskunde Roosendaal laten we uw lichaam vertellen wat u nodig heeft.

Therapiemogelijkheden

Op basis van de meetresultaten kan de mesoloog middelen uitzoeken die uw gezondheid kunnen ondersteunen. Deze middelen kunnen zijn:

  • Orthomoleculaire produkten, dit zijn vitaminen, mineralen, vetzuren, enzymen en aminozuren
  • Fytotherapie, dit zijn kruiden, zowel de westerse als de oosterse kruiden,
  • Homeopathische middelen en celzouten,
  • Ook kunnen er voedingsadviezen gegeven worden.

 

Zo nodig wordt er verwezen naar een reguliere arts, osteopaat, psychotherapeut etc. Dit alles wordt met u besproken. Na enige weken vindt er een controle plaats. Een mesoloog behandelt vooral chronische klachten.

  • Ondanks gezond eten en meer bewegen viel ik amper af. Een kennis tipte mij op Natuurgeneeskunde Roosendaal. Door slechts een paar consulten ben ik op mijn streefgewicht gekomen en ook gebleven.

    Anja